След нахлуването на Ролан Гарос: Какви мерки бяха предприети срещу нарушителката?

от в 20:03 на 07.06.2022
Мирела Николова

По време на един от полуфиналните сблъсъци на тазгодишния Ролан Гарос на корт "Филип Шатрие" станахме свидетели на нахлуването на момиче, което в паузата между две от точките се "окова" за мрежата. Вследствие на това играта бе прекъсната за период от близо 10 минути, като тенисистите дори бяха прибрани в съблекалните. Девойката носеше тениска с надпис "Остават ни само 1028 дни", а впоследствие бе установена и нейната самоличност. Става въпрос за 22-годишната Ализе, която е екоактивистка и нахлуването ѝ е знак на протест срещу изменението на климата.

Този акт на французойката не остана безнаказан, тъй като тя бе отведена в ареста, където прекара повече от 40 часа, преди да бъде освободена в неделя. След освобождаването си момичето даде интервю, в което разказа повече за причините за нахлуването си и последствията от него.

"Времето, което прекарах в полицейското управление, беше много, наистина много. Бях изпратена там в 21:30 часа, а впоследствие ми съобщиха, че ще ме изпратят другаде, защото няма къде да ме настанят. На следващия ден сутринта ме преместиха на трето място, преди да дойде време за съдебния процес и присъдата. 

Вероятно не знаеха как точно да реагират спрямо мен заради медийното внимание към случката. Също така те просто искаха да ни сплашат, да предотвратят други членове на организацията ни да направят подобно нещо. Целта им беше да ни обезкуражат.

Моят стремеж беше да насоча вниманието към този абсолютен ужас, до който сме докарани. Това е свят, в който тенисът няма да продължи да съществува", добавя още Ализе относно целта на действията си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След нахлуването на Ролан Гарос: Какви мерки бяха предприети срещу нарушителката? Мирела Николова
Теми:  
любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook