След най-дългия мач в историята на Sofia Open: Ясен е първият съперник на Григор

от в 23:28 на 26.09.2022
Мартин Петков

Sofia Open 2022 се очертаваше като поредната силна година откъм участници за родната надпревара, но всичко придоби съвсем нови висоти на база интерес към събитието, след като беше обявено завръщането у дома на най-добрия български тенисист - Григор Димитров. Нашенецът до момента в своята кариера игра на домашния си турнир единствено през 2017-а година, когато завоюва и титлата, като той неколкократно е казвал, че друга публиката като родната няма. 

Днес официално от организаторите на състезанието беше обявен и началният час на първия двубой в зала "Арена Армеец" за Гришо - 18:00 в сряда, а негов съперник на старта предстои да бъде световният номер 71 Иля Ивашка, който през днешния ден надигра Микаел Имер в най-дългия мач в историята на София Оупън, продължил 3 часа и 22 минути - 7:6(8) 4:6 7:5. Първата ни ракета и белоруският тенисист имат две срещи в съперничеството си до момента, разменяйки си по един триумф.

Във визитката на 71-вия в света откриваме една ATP титла, спечелена преди малко над 12 месеца в Уинстън-Сейлъм, ала от началото на тазгодишната тенис кампания нивото му драстично спадна. Ивашка обаче в последните седмици и главно по време на американското турне намери печелившия път, като постигна знаменита победа срещу Хуберт Хуркач на US Open, преди да отпадне в осминафиналите, което несъмнено го превръща в коварен съперник за нашето момче.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След най-дългия мач в историята на Sofia Open: Ясен е първият съперник на Григор Мартин Петков
Теми:  
atp | sofia open | бг тенис | бгтенис | григор димитров | Иля Ивашка | микаел имер | софия оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook