След най-престижната си победа: Симон-Антони Иванов ще спори за трофея в Будва!

от в 16:04 на 04.06.2022
Мартин Петков

Симон-Антони Иванов е една от големите надежди на родния тенис и за радост на всички ни представянето му се движи по възходяща линия, като е въпрос на време да пробие по-напред в класациите. 21-годишният ни сънародник достигна до дебютния си финал на сингъл в професионалния тенис през 2021-ва, но оттогава не съумяваше да разгърне изцяло своя безспорен потенциал. Миналата седмица обаче се превърна в повече от успешна за българина, който записа серия от четири последователни победи и за втори път имаше възможност да спори за трофей от началото на кариерата си в мъжкия тенис, но за съжаление, силите му не стигнаха, за да вдигне отличието в гръцкия град Ираклион.

Иванов през тази сериозно затвърди впечатленията, че финалът му в Гърция не е плод на случайност, като чрез безапелационни победи преодоля първите два кръга, а впоследствие постигна най-престижния успех в кариерата си, надвивайки световния номер 459, за да достигне полуфиналите на фючърс турнира от категория М15 в Будва. В хода на днешния ден родният представител съумя рано в сблъсъка да наложи своята доминация, ала впоследствие загуби ритъм в играта си и дори беше близо до поражението, но показа нечовешка воля и се представи безупречно във важните моменти, за да се поздрави с новата си рекордна победа, откъм ранкинг на съперника, след като подчини световния номер 429 Хумоюн Султанов, който се намира над два пъти по-напред в ранглистата от нашенеца, с убедителното 6:1 2:6 6:4, дошло за 2 часа и 24 минути на корта. Успехът изпраща 21-годишния ни състезател на втори пореден финал, където в опит да завоюва първи трофей в кариерата си, ще срещне победителя измежду първия поставен Харолд Майо и четвъртия поставен Деймиън Венгер.

Двубоят стартира с лесно спечелени подавания от сервиращите, преди минути по-късно в третия гейм българинът да осъществи своебразен обрат при сервис на съперника, реализирайки ранен пробив за 2:1. Иванов видимо се чувстваше отлично на корта и съумяваше да развива играта си с всяка изминала точка, поради което не след дълго преднината му се увеличи, благодарение на втори последователен брейк. Родният представител нито за миг не се поддаде на напрежението да е в лидерската позиция на корта и необезпокояван разгърна пълния си потенциал на начален удар, като отпусна едва три пункта на Султанов в дебютната част, преди с пореден пробив да обезличи тотално по-високоранкирания си противник и закономерно да триумфира в откриващия сет.

В началото на втората част, за наше съжаление, спадът в представянето на нашенеца дойде и той на бърза ръка изостана с 0:2. Симон-Антони обаче не се повлия от изоставането си в резултата, като впоследствие избра правилните удари при своите офанзиви и скоро след това редуцира изоставането си с възстановяване на паритета. Трудните моменти на сервис за световния номер 966 във втория сет продължиха и той от наглед безопасна позиция допусна неточности, като предаде подаването си в актива на узбека. Хубавите неща от представянето на 21-годишния ни сънародник неусетно изчезнаха и станахме свидетели на нов брейк за Султанов, а с това и на изравняване в общия резултат.

Решителният сет имаше доста обезпокоителен старт за нашенеца, който инкасира пробив в първото си подаване и така серията на световния номер 429 набъбна до шест безответно спечелени гейма. Симон-Антони останал назад в резултата, по подобие на вчерашния си мач, нямаше какво повече да губи, като отново покачи нивото си на ретур значително и с брейк възстанови равенството. Постепенно силите на корта се изравниха във всеки един аспект, като и двамата състезатели разполагаха с брейкболи, ала за наша всеобща радост, Иванов се оказа по-настоятелен в опитите си и оползотвори шанса си за пробив в последния възможен момент, с което стигна до крайния успех и ще играе на втори пореден финал, в търсене на първи трофей в мъжкия тенис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След най-престижната си победа: Симон-Антони Иванов ще спори за трофея в Будва! Мартин Петков
Теми:  
бг тенис | симон антони-иванов | симон-антони иванов

Коментари





Следвайте ни в Facebook