След най-голямата си победа: Томова нямаше никакъв шанс срещу новата руска звезда в Токио

от в 09:41 на 23.10.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова постигна една от най-големите победи в своята кариера, след като на старта на WTA 500 надпреварата в Токио надви действащата шампионка Вероника Кудерметова.

Най-добрата българска тенисистка надви бившата номер 9 в последователни сетове и се беше устремила към своя трети 1/4-финал на това ниво, но днес я чакаше сблъсък с една от най-прогресиралите тенисистки през настоящия сезон, а именно шестата поставена - Даяна Шнайдер.

20-годишната рускиня започна сезона извън топ 60, а в момента е под номер 16 и показа нагледно защо през последните месеци спечели цели 3 WTA титли, надигравайки категорично Томова с 6:2 6:2 за 77 минути игрово време и така ще премери сили с квалификантката Зейнеп Сьонмез за място във финалната четворка (световена номер 148).

Срещата стартира положителна за нашата сънародничка, която на два пъти повеждаше с пробив, но неизменно биваше застигана, като Вики не можа да спечели нито един път в своето подаване в хода на цялата първа част и Шнайдер затвори сета със серия от 5 поредни гейма в своя полза.

Непоставената тенисистка най-после съумя да вземе свой сервс гейм за старт на втората част, но впоследствеи фаворитката влез в поредица от 3 последователни гейма, за да поведе с 4:1, а Вики единствено намери сили да задържи още един път своя сервис, след което капитулира пред мощната игра на младата рускиня.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След най-голямата си победа: Томова нямаше никакъв шанс срещу новата руска звезда в Токио Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook