След нов обрат над представител от топ 100: Адриан Андреев е 1/2-финалист в Орлеан

от в 22:11 на 30.09.2022
Мартин Петков

Адриан Андреев се представя на изключително високо равнище в последните седмици и през вчерашния ден се поздрави с нов успех над световния номер 64 Корентен Муте, с което достигна трети пореден Чаланджър четвъртфинал и до голяма степен си подпечата участие в квалификациите на Аустрелиън Оупън идния януари. Българинът с всяко следващо свое излизане на корта доказва, че се чувства отлично да играе в зала и днес затвърди сериозните впечатления, като сътвори обрат над шестия поставен в схемата - Норберт Гомбош, за час и 39 минути игра - 2:6 6:2 6:2. По този начин Ади ще се спори с Куентин Алис за място на финала в Орлеан, където нашенецът ще се опита да дебютира в тази фаза на състезание от подобен ранг.

В началото на двубоя софиянецът, който след вчерашната си победа заяви, че не се е чувствал добре здравословно, видимо не се чувстваше на нужното ниво и инкасира ранен пробив. Високият 193 сантиметра словак често биваше притесняван на начален удар от напористия роден талант, ала устоя на натиска и отново реализира брейк, отмъквайки откриващия сет.

На старта на втората част българинът изглеждаше напълно преобразен игрово и трупаше уинър след уинър, което се оказа атестат за логично последвалия пробив в актива му. Андреев не успя да мине без трудности на собствено подаване, ала отрази два брейкбола, преди да спечели началния удар на световния номер 98 за втори път, за да възстанови равенството в отделните сетове.

В решителната трета част двамата състезатели изпитваха затруднения с това да печелят геймовете си, като всеки от тях беше изправен пред шансове за пробив, но до нещо повече не се стигна. Тогава обаче промяна в позицията на корта от страна на световния номер 247, който се отдръпна назад от основната линия при сервис на Гомбош, му донесе сериозно предимство в разиграванията и той проби безвъзмездно на два пъти, преди да сложи точка на спора още с първия си мачбол. Този успех означава дебют за Ади в топ 210 на света и до голяма степен гарантирано място в пресявките на АО 2023.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След нов обрат над представител от топ 100: Адриан Андреев е 1/2-финалист в Орлеан Мартин Петков
Теми:  
atp | адриан андреев | бг тенис | бгтенис | орлеан

Коментари





Следвайте ни в Facebook