След обрат от 4:0: Гоф не спечели нито сет и се сбогува с Доха още в откриващия си мач

от в 18:03 на 13.02.2024
Елеонора Александрова

Една от големите фаворитки, Коко Гоф, претърпя едно от най-неочакваните и тежки поражения в кариерата си. Световната номер 42, Катерина Синякова, нанесе поражение над актуалната шампионка на US Open, с резултат 6:2, 6:4.

Началото започна по план за представителката на Чехия, като успя да реализира пробив още в първия гейм на двубоя. Бившата номер 1 при двойките успя да спечели още едно подаване от началния удар на американката и успя да поведе с комфортното 4:1. След това обаче нивото на игра на тийнейджърката се вдигна и дори имаше възможност да се върне в играта, ала Синякова издържа на по-важните точки, успя да задържи темпото си и да поведе с 6:2.

Добрият тенис за Гоф от втората половина на първия сет се пренесе и във втория. Двете си размениха ролите, като световната 3 бе тази, която се намираше в доминантна позиция. Фаворитката от двубоя поведе с 4:0, ала точно в този играта й се срина, от което световната номер 42 се възползва отлично и спечели шест гейма поред. 

Това е първа победа за Катерина Синякова срещу представителка от топ 10 от 2022-ра насам, като последният й триумф срещу състезателка от такъв ранг отново бе срещу Коко Гоф, но на Billie Jean King Cup 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След обрат от 4:0: Гоф не спечели нито сет и се сбогува с Доха още в откриващия си мач Елеонора Александрова
Теми:  
доха | катерина синякова | коко гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook