След обрат от сет и пробив пасив: Шампионската двойка на САЩ донесе победата над Великобритания

от в 11:33 на 31.12.2023
Кристиан Русинов

Отборът на Съединените щати в състав Джесика Пегула/Тейлър Фриц се наложи над Великобритания (Кейти Болтър/Нийл Скупски) в решителния мач на смесени двойки, игран в Пърт. Така американците се изкачват на второто място в група С на турнира United Cup.

Първият сет започна изненадващо с пробив на британците, като той дори дойде при подаване на Фриц. Той бе затвърден бързо и до края на сета двойката от Великобритания сервираше отлично и не допускаше грешки. С отлична игра на мрежата се отличаваше Скупски, който е и специалист в играта на двойки. Островитяните реализираха още един пробив и спечелиха сета с убедителното 6:1.

Вторият сет започна отново ударно за британците, които пробиха рано след грешка на Фриц, при която той докосна мрежата. Двойката от САЩ обаче този път не допусна да изостане и върна веднага пробива при сервис на Болтър. До края на сета повече пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек. В него американската двойка взе ранен мини-пробив след грешка на Скупски от основната линия. Той обаче бе върнат още на следващото разиграване. В крайта сметка обаче, настойчивостта на американците си каза думата и те спечелиха тайбрека със 7:4.

Решителният тайбрек започна с три поредни мини-пробива, последните два от които дойдоха при сервис на Тейлър Фриц. Американецът обаче се поправи и реализира няколко уинъра, докато американците обърнаха резултата. Въпреки още някои успешни игри на мрежата от Скупски, двойката от САЩ надделя с 10:7 и по този начин си подпечата победата, макар и със затруднения.

Следващият мач на американците от групата е срещу тима на Австралия и ще се изиграе на 1-ви януари.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След обрат от сет и пробив пасив: Шампионската двойка на САЩ донесе победата над Великобритания Кристиан Русинов
Теми:  
united cup

Коментари





Следвайте ни в Facebook