След оспорвана битка до самия край: Креси вдигна първия си ATP трофей на родна земя!

от в 23:19 на 17.07.2022
Мирела Николова

Кариерата на Максим Креси не спира да се развива във възходяща посока и след като в началото на годината американецът се намираше на незавидната 112-а позиция, то 7 месеца по-късно той е в топ 50 на световната ранглиста. Освен това през този период той достигна до два АТР финала и бе само въпрос на време да направи още една крачка напред, като се поздрави с първи професионален трофей. Този момент настъпи през днешния ден, след като настоящият световен №41 сломи съпротивата на Александър Бублик в Нюпорт след оспорван сблъсък, продължил 2 часа и 25 минути и завършил с успех за представителя на домакините - 2:6 6:3 7:6(3). 

Местният представител започна нервно и допусна да изостане с пробив още в самото начало на двубоя, позволявайки на съперника да поведе с ранен аванс от 3:0. От своя страна, Бублик бе непреклонен от линията за сервис, поради което не остави никакви шансове на американеца да навакса пасива си, а след ново блестящо представяне на ретур казахстанецът осъществи още един брейк, с който постави точка на откриващия сет.

Втората част стартира по познатия сценарий, тъй като Креси отново изостана с 0:3 още на първата почивка. Получаващ мощна подкрепа от трибуните, американецът успя да се съвземе и моментално след това повиши неимоверно нивото си, което в комбинация с неточностите на опонента го изведе до серия от шест поредни гейма и изравняване на общия резултат.

Финалният сет се разви напълно равностойно, като в него и двамата състезатели имаха забележителна успеваемост на вкаран първи начален удар и възможностите за пробив почти напълно отсъстваха. Единствените проблеми за някого от сервиращите се случиха в шестия гейм, когато Бублик трябваше да отразява три брейкбола. В крайна сметка той се справи успешно със задачата си и впоследствие се стигна до тайбрек, в който подкрепата на публиката и подаването на Креси изиграха своята роля и съвсем скоро той можеше да ликува с дебютен АТР трофей.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След оспорвана битка до самия край: Креси вдигна първия си ATP трофей на родна земя! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър бублик | максим креси | нюпорт | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook