След оспорвана битка: Непоклатим Фриц сломи Медведев и триумфира на Diriyah Cup!

от в 23:08 на 10.12.2022
Мирела Николова

Тейлър Фриц демонстрира впечатляваща игра през последните няколко дни в хода на демонстративната надпревара Diriyah Cup в Саудитска Арабия и заслужи мястото си на финала след победи над Хуберт Хуркач и Камерън Нори. В сблъсъка за титлата американецът се изправи срещу далеч по-опасно препятствие в лицето на Даниил Медведев, но въпреки това световният №9 отново успя да извади наяве най-силните си оръжия, за да преодолее съпротивата на руснака в изключително оспорван и равностоен мач, който бе изцяло лишен от пробиви и завърши със 7:6(5) 7:6(3) в полза на американския представител, който благодарение на триумфа си прибави 1 милион долара към банковата си сметка.

От първите минути на срещата Фриц подхождаше много агресивно, но носителят на титла от Шлема показваше пословичните си качества в дефанзивен план, като също така нерядко можехме да го видим да преминава в контраатака. В хода на откриващия сет руснакът достигна до общо шест възможности за пробив, но след като не съумя да материализира нито една от тях, развръзката на сета дойде в тайбрек. Там Медведев, който не бе срещнал нито един брейкбол до този момент, загуби подаването си на три пъти, което доведе до сет в сметката на американеца.

Втората част също бе изключително равностойна, като в нея Фриц отново трябваше да спасява три брейкбола за разлика от московчанина, който продължи да бъде безпощаден на начален удар и не позволяваше на опонента да достигне до точка за брейк. Така се стигна до нов тайбрек, в който световният №9 бе непоколебим от всяка една част на корта, което в комбинация с отличното му представяне на ретур го изведе до крайния успех в мача и триумф на Diriyah Cup.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След оспорвана битка: Непоклатим Фриц сломи Медведев и триумфира на Diriyah Cup! Мирела Николова
Теми:  
atp | diriyah cup | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook