След оспорвана битка: Зверев устоя на натиска на световния №131 и е 1/4-финалист на РГ!

от в 20:19 на 29.05.2022
Мирела Николова

Александър Зверев продължава да изпитва сериозни затруднения в двубоите си от тазгодишното Открито първенство на Франция, но въпреки това германецът вече е част от четвъртфиналистите в турнира. Днес той трябваше да изиграе трети пореден тежък мач срещу световния №131 Бернабе Сапата Мирайес, който в предходните си срещи елиминира трима топ играчи на САЩ, сред които и Джон Иснър. Все пак третият поставен успя да издържи на натиска на своя опонент и да надделее в оспорвана битка след 7:6(11) 7:5 6:3, с което си гарантира четвъртфинален двубой срещу Карлос Алкарас или Карен Хачанов.

В началото на срещата надмощието бе изцяло на страната на по-високоранкирания тенисист, който конструираше отлично разиграванията и получи преднина от два пробива и 4:1. В следващите минути обаче испанецът съумя да покаже най-доброто си лице на корта и навакса пасива си, спечелвайки 5 от следващите 6 гейма, за да вкара сета в тайбрек. Там станахме свидетели на гладиаторска битка, в която всеки от двамата пропиля 3 сетбола, преди Саша да сложи точка на спора при четвъртия си опит.

Във втората част Сапата Мирайес на два пъти повеждаше с брейк, но във всеки един от случаите допускаше спад в нивото си, което позволи на Зверев да стопи изоставането си - 4:4. В решителните мигове от сета миналогодишният полуфиналист показа класата си и спаси два скрити сетбола при резултат 5:5, след което на свой ред пречупи защитата на съперника, за да материализира втората си възможност за спечелване на сета.

Третата част също стартира с трудности за сервиращите, което доведе до четири поредни пробива в първите пет гейма. Съвсем скоро обаче фаворитът отново изостри ударите си и за трети път открадна противниковото подаване, благодарение на което поведе с 5:3. Намирайки се на крачка от четвъртфиналите, Зверев не трепна и след безпогрешно проведен сервис гейм си резервира билет за място във втората седмица.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След оспорвана битка: Зверев устоя на натиска на световния №131 и е 1/4-финалист на РГ! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook