След отказа на Лазаров: Адриан Андреев също зачеркна завинаги националния отбор за Купа "Дейвис"

от в 00:36 на 11.09.2024
Калоян Соколов

Адриан Андреев се присъедини към позицията на Александър Лазаров и не смята да играе за националния отбор на България за Купа "Дейвис", докато родната тенис федерация продължава да бъде ръководена от Стефан Цветков.

Това беше разкрито в предаването на колегите от Max Sport - "Брейкпойнт". Оказва се, че Андреев всъщност винаги е искал да представлява страната ни в най-голямото отборно тенис състезание, въпреки че не е играл през последните 3 години в него, а това се дължи на условията в договорите, които от БФТ изготвят за всички повикани състезатели в представителния мъжки тим.

Проблемите за 23-годишния тенисист идват по редица точки, с които от федерацията не са направили компромис и оттам идва несъгласието на втората ни ракета да се състезава за националния отбор.

От изготвените документи ни става ясно, че българските тенис управници се опитват да заставят играчите да подписват доживотни договори за участие в националния отбор, като също така от екипа на Адриан са несъгласни с условието на БФТ да изплаща възнагражденията от "Купа Дейвис" на 4 равни вноски през годината и дори да си запази правото да лиши даден тенисист от договорените между двете страни средства, ако счете неговото отношение за непрофесионално в процеса на работа.

Друга "червена линия" в договора е изискването всеки един състезател задължително в своите интервюта да благодари на тенис федерацията за финансовата помощ, която тя му оказва и изглежда шампионът от Чаланджъра в Порто няма намерение да прави тези множество компромиси от своята принципна позиция, а това означава, че България на практика в дългосрочен план няма да може да разчита на своите четирима най-успешни тенисисти през последното десетилетие, а именно Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев.

Припомняме ви, че за нашите национални предстои мач от Световна група II на Купа "Дейвис", който ще се проведе на 14 и 15 септември, а съперник ще ни бъде Ел Салвадор. България ще излезе с рекордно млад състав, в който участват Пьотр Нестеров, Янаки Милев, Илиян Радулов, Александър Донски и 15-годишния Иван Иванов, а евентуална победа ще ни позволи през февруари да играем бараж за влизане във второто ниво на отборната надпревара.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След отказа на Лазаров: Адриан Андреев също зачеркна завинаги националния отбор за Купа "Дейвис" Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | купа дейвис | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook