След отказването на Алкарас: Шампионът в Индиън Уелс зае осмото място на Финалите

от в 16:03 на 06.11.2022
Мирела Николова

Настоящият сезон на Карлос Алкарас протече по повече от впечатляващ начин, тъй в хода на него 19-годишният испанец завоюва своята дебютна титла от Големия шлем на Откритото първенство на САЩ, с помощта на която се изкачи до лидерската позиция в световната ранглиста, превръщайки се в най-младия номер едно в историята. Друго заслужаващо внимание постижение на тийнейджъра е, че той отстъпва единствено на Стефанос Циципас в класацията за най-голям брой победи през годината, като сред тях са двата му поредни успеха над Рафаел Надал и Новак Джокович в Мадрид.

Всичко това осигури заслужено място за младока на тазгодишния Финален Мастърс на 8-те най-добри играчи през сезона, ала за съжаление, Карлитос няма да може да сбъдне мечтата си да бъде сред участниците през 2022-ра, след като контузия в абдоминалната област го принуди да се оттегли от състезанието през вчерашния ден. В емоционална публикация снощи той обяви, че става въпрос за разкъсване на коремен мускул, като периодът за възстановяване е приблизително 6 седмици, което означава, че ще можем да видим младока в игра едва през следващата година.

Въпросното стечение на обстоятелствата отвори свободно място на АТР Финалите, което ще бъде заето от намиращия се на 9-а позиция в годишната ранглиста американец Тейлър Фриц, за когото това ще бъде дебютно участие в заключителния турнир. В хода на сезона той завоюва трофея на Мастърс надпреварата в Индиън Уелс, надделявайки на финала над Рафаел Надал, след което продължи с отличните си изяви и достигна до четвъртфинал на Уимбълдън, като също така триумфира на престижния АТР 500 турнир в Токио, което му гарантира изкачване до върховото за него осмо място в света. 

По този начин Хуберт Хуркач става първа резерва в тазгодишното издание на Nitto ATP Finals, чиито дати на провеждане са между 13 и 20 ноември. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След отказването на Алкарас: Шампионът в Индиън Уелс зае осмото място на Финалите Мирела Николова
Теми:  
atp | atp finals | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook