След отличните мачове в пресявките: Нестеров бе спрян от петия в схемата в Египет

от в 18:33 на 30.03.2022
Владислав Риждов

Пьотр Нестеров се радва на отлични няколко седмици, в които първо дебютира за националния отбор на България, а след това триумфира на Държавното първенство по тенис за мъже в зала. През тази седмица пък един от най-талантливите ни родни състезатели взе участие на надпревара от сериите "Фючърс" в египетския град Шарм ел-Шейх и за първи път в своята кариера премина през трите кръга на квалификациите, за да си осигури място в основната схема. Там обаче нашия сънародник трябваше да се изправи срещу поставения под номер 5 италианец Марко Брунерото, който в крайна сметка сложи край на серията от победи на Нестеров - 6:4 6:3.

Въпреки голямата разлика в ранглистата между двамата родният ни състезател играеше като равен с равен със своя опонент в началото и се справяше безпогрешно от линията за начален удар, като по този начин винаги взимаше аванс в резултата. Паритетът остана налице до 3:3, но след това последваха първите признаци на колебания при 19-годишния българин и той инкасира пробив, с който Брунерото придоби инициативата. Нестеров обаче моментално се мобилизира и още в следващия гейм имаше четири шанса да възстанови равенството, но италианецът се справи със ситуацията, а впоследствие стигна до успеха в откриващия сет.

Световният номер 671 пренесе подема си във втората част и на бърза ръка наложи доминацията си, повеждайки с 4:0 след само няколко минути игра. Петият в схемата изглеждаше, че наглед е решил двубоя от интрига, но Нестеров продължи да се бори и намали изоставането си до само един гейм - 3:4. В крайна сметка силите на родния ни талант не стигнаха за нищо повече и съперникът му се поздрави с крайната победа, както и с място в следващия кръг. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След отличните мачове в пресявките: Нестеров бе спрян от петия в схемата в Египет Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | марко брунерото | обзор | пьотр нестеров | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook