След отпадането на Рафа: Тони Надал разкриткува ATP и настоя за по-бавни условия

от в 21:10 на 20.01.2023
Калоян Соколов

Тазгодишният Аустрелиън Оупън ни предлага множество изнендващи резултати, но определено досега се откроява отпадането на Рафаел Надал. Защитаващият шампион получи неочаквана травма в областта на бедрото и нямаше сили да се противпостави на Макензи Макдоналд, който го надигра в последователни сетове. Изглежда обаче Тони Надал далеч не е на мнението, че контузията на неговия племенник е просто плод на лошо стечение на обстоятелства и не пропусна да отправи сериозни критики към управляващите спорта органи:

"Днес за пореден път изпитвам огромно съжаление, че тенис управниците не направиха нищо да защитят интереса на играчите и спортът непрекънато се изменя към една прекалено агресивна и нелицеприятна негова версия. Имам предвид ненужно бързите топките, които лишават играта напълно от нейната тактическа част, а телата на състезатели се износват преждевременно.

В момента нещата масово се решават директно от сервис и расте поколение от играчи, които не мислят на корта и гледат единствено да спукат топката. Сезонът на твърди кортове непрекъснато нараства, докато червената настилка бива все повече пренебрегвана. Това води до огромни натоварвания за играчите и контузиите са все по-често явление. Този проблем е очеваден от твърде дълго време насам и никой не взе мерки, за да бъде намален интензитета на разиграванията.

Прекрасни играчи като Лейтън Хюит, Густаво Куертен и Магнус Норман бяха принудени да прекратят рано своите кариери, тъй като не можаха да издържат на този внезапен преход. Истина е, че Рафа, Роджър, Анди и Новак съумяха да се приспособят добре към новите реалности, но те са отделен случай и със сигурност ще платят висока цена за вложения труд през годините, което вече се вижда при повечето от тях" - заключи специалистът.

Източник: Sportskeed

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След отпадането на Рафа: Тони Надал разкриткува ATP и настоя за по-бавни условия Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рафаел надал | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook