След оттеглянето на световния №7: Григор преминава директно към втория кръг в Синсинати

от в 15:54 на 10.08.2024
Калоян Соколов

Алекс Де Минор се оттегли от Мастърс надпреварата в Синсинати. Австралиецът играеше най-добрия тенис в своята кариера и беше достигнал до рекордната си 6-та позиция, когато разкъса мускул на бедрото при мачбола от срещата си с Артур Фис в четвъртия кръг на Уимбълдън и не можа да излезе на корта за 1/4-финалния си сблъсък с Новак Джокович. Впоследствие австралиецът се отказа от участие и на олимпийския турнир на сингъл, но взе участие на двойки и изглеждаше, че ще го видим максимално скоро обратно в Тура.

Изглежда обаче възстановяването на световния номер 7 не върви по план, като той през тази седмица нямаше как да защитава финала си от миналия сезон на Канадския Мастърс и вероятно ще напусне топ 10 на света. Преди броени часове пък стана ясно, че Де Минор се оттегля и от надпреварата в Синсинати, която ще стартира от идния понеделник. Това означава, че Григор Димитров ще намери място сред 8-те топ поставени в основната схема и така ще стартира участието си директно от втория кръг, след като вчера и защитаващият шампион Новак Джокович обяви решението си да не играе в Охайо.

Жребият за турнира ще се изтегли тази вечер след 22:00 часа българско време, а определено пред нашата първа ракета се отваря още една добра възможност да завоюва ценни точки в битката си за класиране на финалния Мастърс в Торино, а също така бившият носител на трофея в Синсинати получава отличен шанс да съкрати изоставането си от близо 500 точки спрямо австралиеца, който към момента е под номер 7 в годишната класация.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След оттеглянето на световния №7: Григор преминава директно към втория кръг в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | григор димитров | контузия | любопитно | отказване | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook