След ожесточена битка: Борбена Томова е само на крачка от основната схема на US Open!

от в 18:50 на 25.08.2022
Мирела Николова

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова откри по великолепен начин участието си в квалификациите на тазгодишното Открито първенство на САЩ, отпускайки едва три гейма на Альона Болсова. Нашето момиче продължи с отличните си изяви и във втория етап на пресявките, където се изправи срещу световната №167 Джоан Цюгер. В хода на двубоя видяхме цели 15 пробива, като инициативата непрекъснато менеше своята притежателка, но в крайна сметка по-стабилна от двете в решителните моменти се оказа софиянката, която се възползва от колебанията на опонентката си, за да триумфира с крайния успех след 6:3 7:6(8). Така тя се класира за финалния етап на квалификациите, като в битка за място в основната схема ще премери сили със световната №182 Виктория Кузмова.

Откриващата част се превърна в същински кошмар за сервиращите, тъй като във всеки един гейм ставахме свидетели на възможности за пробив. Българката умело миксираше ударите си, като също така често ускоряваше топката в търсене на агресивно продължение. Това се оказа и правилната рецепта срещу швейцарката, която се задоволяваше с това единствено да връща топката в игра, без да има достатъчно острота в ударите си. Възползвайки се от зачестилите неточности на опонентката в края на сета, първата ни ракета реализира общо седми пробив в частта, за да поведе с 5:3, като именно това се оказа и решаващият момент за развръзката на дебютния сет.

В началото на втората част Томова понижи нивото си на игра и допусна да бъде пробита още в дебютното си подаване. От своя страна, Цюгер стабилизира значително представянето си от сервис линията и съумя да развие преднината си до 3:0, но не след дълго пропуските от нейна страна се завърнаха с пълна сила и равенството бе възвърнато - 3:3. Последва нова серия от шест поредни пробива, довела до изиграването на тайбрек, където всяка от двете разгърна потенциала си и станахме свидетели на редица първокласни разигравания. Нашата сънародничка на три пъти достигна до възможности за спечелване на двубоя и макар първите две от тях да пропиля след непредизвикани грешки, то при последната успя да сложи край на спора в своя полза след продължително разиграване, завършило с грешка на швейцарката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След ожесточена битка: Борбена Томова е само на крачка от основната схема на US Open! Мирела Николова
Теми:  
us open | us open 2022 | wta | бгтенис | виктория томова | квалификации

Коментари





Следвайте ни в Facebook