След ожесточена битка: Гергана Топалова завоюва най-голямата титла в кариерата си!

от в 14:50 на 12.09.2023
Мирела Николова

Втората ни ракета при дамите Гергана Топалова е новата шампионка на W40 надпреварата в Сен-Пале сюр Мер. Родната ни представителка триумфира след победа над световната №331 Юстина Микулските и по този начин завоюва най-голямата титла в кариерата си до момента. Българката се нуждаеше от 2 часа и 23 минути игра, за да сломи съпротивата на представителката на Литва и да оформи крайното 7:5 5:7 6:1.

В началото на двубоя Микулските имаше изявено преимущество на корта, което я изведе до бърз аванс от пробив и 3:1, но с течение на времето нашето момиче повиши нивото си на игра и съумя да навакса изоставането си, изравнявайки за 4:4. Веднага след това Топалова инкасира нов брейк, ала отново показа борбеност и влезе в серия от три поредни гейма в своята сметка, за да постигне пълен обрат и да запише откриващия сет срещу своето име.

Втората част също стартира с пасив от 1:3 за пловдивчанката, но впоследствие тя отново постави под напрежение сервиса на противничката си и бързо достигна до изравняване на резултата. Паритетът се запази до 5:5, когато обаче литовката реализира пробив в последния възможен момент, за да изравни отделните части.

Третият сет пък протече изцяло под доминацията на Топалова, която надиграваше опонентката си във всеки един аспект и този път именно тя първа осъществи брейк. Макар да позволи моментален рибрейк, то оттам насетне нашето момиче имаше пълно предимство в разиграванията и влезе в изключително силна серия, извела я до спечелването на 4 последователни гейма и крайния триумф.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След ожесточена битка: Гергана Топалова завоюва най-голямата титла в кариерата си! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | гергана топалова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook