След ожесточена битка: Нори спря устрема на изненадата на турнира и триумфира в Лион

от в 19:17 на 21.05.2022
Мирела Николова

Изявите на Камерън Нори от началото на годината са доста непостоянни, но през тази седмица британецът демонстрира страхотна игра на АТР 250 турнира в Женева и триумфира с втори трофей за сезона. На финала той трябваше да се изправи срещу Алекс Молчан, с когото сътвориха ожесточена битка, продължила близо 2 часа и половина, но в крайна сметка победата бе на страната на световния №11, оформил крайното 6:3 6:7(3) 6:1, за да завоюва четвърта титла в кариерата си.

В откриващата част преимуществото бе в половината на по-високоранкирания тенисист, който успяваше да разпределя ударите си отлично по ширината на корта и да предизвиква грешки от опонента си, за да реализира два пробива и да поведе с 4:1. Оттам насетне той не изпусна инициативата и съвсем скоро откри сметката си в общия резултат.

Вторият сет стартира с размяната на два бързи пробива, след което паритетът остана непокътнат до 6:6. Макар в десетия гейм Нори да имаше мачболи, те не бяха материализирани и така се стигна до тайбрек, в който Молчан съумя да разгърне потенциала си, пласирайки серия от високоскоростни удари в противниковата половина, за да си изгради ранен аванс в точките, спомогнал за изравняване на резултата в отделните части.

Събитията поеха в съвсем различна посока с началото на третия сет, когато топ поставеният отново пое контрола върху разиграванията и наложи пълна доминация, спечелвайки последните пет гейма в мача, подсигурявайки си трофея във френския град.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След ожесточена битка: Нори спря устрема на изненадата на турнира и триумфира в Лион Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс молчан | камерън нори | лион | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook