След по-малко от час: Световната №3 загуби само 2 гейма и приближи САЩ до 1/2-финалите

от в 10:08 на 04.01.2023
Мирела Николова

Отборното състезание United Cup вече се приближава към своята заключителна фаза и през днешния ден стават ясни отборите, които ще продължат към полуфиналната фаза на надпреварата. Според регламента първенците от двете групи в един и същ град спорят помежду си за място в полуфиналите, като единият от двубоите противопостави един срещу друг отборите на САЩ и Великобритания, всеки от които спечели по безапелационен начин съответно група C и D в Сидни.

Сблъсъкът между двете държави бе открит от срещата между вторите ракети на двете страни - Мадисън Кийс и Кейти Суон, където американката осъществи обрат и даде преднина на родината си. Впоследствие на корта излязоха Тейлър Фриц и Камерън Нори, които направиха изключително оспорван мач, като в крайна сметка британецът успя да надделее и да изравни общия резултат.

След третия мач за деня обаче тимът на САЩ отново излезе напред, след като световната №3 Джесика Пегула напълно опустоши играещата като първа ракета за британците Хариет Дарт, затваряйки двубоя с безапелационното 6:2 6:0 след само 57 минути игра. 

Пегула бързо взе надмощие над съперничката си и спечели още дебютното подаване на британката. Финалистката от Ролан Гарос демонстрираше изключително високо ниво на собствен сервис, като същевременно засипваше противниковата половина с мощни удари, лишавайки Дарт от възможности да търси връщане на допуснатия брейк. В седмия гейм американката отново успя да се възползва от неубедителния начален удар на своята съперничка и реализира втори пробив, с който си подсигури успеха в откриващия сет.

Втората част премина под пълната диктовка на Пегула, която заигра дори още по-агресивно, обезсърчавайки световната №98 все повече и повече. Третата в света бе непреклонна в геймовете на посрещане и спечели общо 14 от 19 разиграни точки на сервис на противничката, за да реализира три пробива и да върне преднината на своята държава.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След по-малко от час: Световната №3 загуби само 2 гейма и приближи САЩ до 1/2-финалите Мирела Николова
Теми:  
united cup | wta | великобритания | джесика пегула | Обзори | САЩ

Коментари





Следвайте ни в Facebook