След победата над Григор: Махач не издържа физически и се срина пред финалиста от Sofia Open

от в 18:43 на 25.10.2024
Калоян Соколов

Джак Дрейпър е първият 1/2-финалист на турнира във Виена! Британецът продължава страхотното си завръщане, след като трябваше да отсъства от Тура в последния месец заради контузия на коремните мускули и днес съумя да се класира за своя трети полуфинал от началото на сезона! 22-годишният британец изстреля впечатляващите 37 уинъра, за да преодолее съпротивата на Томаш Махач, който през вчерашния ден надви Григор Димитров в най-качествената среща от началото на турнира.

Изглежда оабче вчерашната битка беше изпила сериозно силите на чеха и той беше бледа своя сянка в решителна сет на срещата си с левичаря, който се наложи с крайното 6:3 3:6 6:1 за 2 часа и 9 минути игрово време.

Така полуфиналистът от US Open запазва живи надеждите си за класиране на ATP финалите в Торино, но те минават през задължителен триумф  в утрешния ден срещу един измежду топ поставените Александър Зверев и бронзовия медалист от Олимпиадата в Париж - Лоренцо Музети.

Началото беше най-доброто възможно за Дрейпър, чиито мощни плоски удари затрудняваха сериозно съперника му и той нямаше достатъчно време за реакция. Махач се опита да влезе в същото темпо на игра, но това не беше изгодно за него и много бързо финалистът от Sofia Open се откъсна напред с 3:0 гейма и оттам насетне не изпусна аванса си, слагайки успешен за себе си край на откриващия сет.

Непоственият тенисист промени своята тактика във втория сет и започна да удължава все повече разиграванията, като британецът видимо не можеше да се надиграва от дъното на корта с изключително солидния чех. 1/2-финалистът от Шанхай изпипваше до съвършенството атаките си и съумя да пробие за аванс от 4:2, след което нямаше трудности да изравни общия резултат в сблъсъка.

Решителната част стартира с ранен брейкбол пред Махач, но точно тогава левичарят изстреля своя десети ас и тази точка му даде нов живот в мача, защото впоследствие той показа чудеса от храброст в защита, за да осъществи брейк във втория гейм и почивката дойде при 3:0 в негова полза. Световният номер 27 пък видимо вече не се движеше по същия начин и дори инкасира още един пробив, с който победата беше подсигурена за Дрейпър.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След победата над Григор: Махач не издържа физически и се срина пред финалиста от Sofia Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | виена | джак дрейпър | Обзори | томаш махач

Коментари





Следвайте ни в Facebook