След победата над Григор: Неотразим Синер помете световния №7 и е 1/4-финалист в Маями!

от в 19:13 на 28.03.2023
Мирела Николова

Яник Синер продължава да бъде напълно безкомпромисен в представянето си през тази седмица на Мастърса в Маями и след като в третия етап отстрани най-добрия ни тенисист Григор Димитров в последователни сетове, днес италианецът наложи волята си и над световния №7 Андрей Рубльов, за да си осигури място в четвъртфиналната фаза на надпреварата. Южнотиролецът запази изключително високо ниво от първата до последната точка в срещата и не остави никакви шансове на противника си, оформяйки категоричното 6:2 6:4 след точно 72 минути игра. В битка за класиране сред най-добрите четирима в състезанието първата ракета на Италия предстои да се изправи срещу победителя от сблъсъка между Ботик ван де Зандсхулп и Емил Руусувуори.

Още от самото начало Синер бе играчът, който задаваше темпото на разиграванията и благодарение на високоскоростните си удари, приземяващи се в близост до линиите, непрекъснато си откриваше възможности за нанасяне на завършващ удар. Опитите на руснака за контраатака рядко се увенчаваха с успех, което наклони везните изцяло в полза на световния №1, който не след дълго си изгради аванс от два пробива и 5:1. Така след 32 минути на корта и 16 уинъра срещу само една непредизвикана грешка Синер преполови пътя си към четвъртфиналите.

В първите няколко гейма от втората част Рубльов съумя да остане равностоен на своя опонент и равенството бе съхранено до 3:3, когато обаче италианецът отново вдигна неимоверно нивото си и предизвика няколко неточности от противниковата страна, за да осъществи пробив, който безпроблемно консолидира за 5:3. Веднъж поел контрола върху събитията, 21-годишният тенисист не направи нито крачка назад и съвсем скоро сложи окончателна точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След победата над Григор: Неотразим Синер помете световния №7 и е 1/4-финалист в Маями! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | маями | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook