След победата над Медведев: Световният №172 сломи бивш АТР шампион и е в третия кръг на РГ!

от в 20:00 на 01.06.2023
Мартин Петков

Приказката за Тиаго Сейбот Вилд на тазгодишния Ролан Гарос продължава. Бразилецът, който стартира участието си от квалификациите, за да поднесе сензацията на турнира в първия кръг, когато в петсетова битка елиминира втория поставен Даниил Медведев, през днешния ден изнесе нов силен двубой на корта в Париж и повали бившия номер 20 и някогашен шампион в Сао Пауло - Гидо Пея, с крайното 6:3 3:6 6:4 6:3. По този начин 172-рият на планетата, който в ранните етапи на своята кариера триумфира с титлата на надпреварата в Сантяго, се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция и ще срещне 27-ия поставен Йошихито Нишиока.

Началото на двубоя, което ни поднесе три пробива в дебютните четири гейма за мача, далеч не се оказа толкова изненадващо, предвид факта че на корта гледахме двама латиноамериканци, като макар и Пея пръв да се сдоби с аванс в резултата, то мигновено квалификантът засвидетелства пълния блясък на вездесъщия си форхенд и отвори разлика в статуквото. Нивото на тенис, въпреки ниския ранкинг на двамата латиноси, беше повече от добро, като печелившите отигравания преобладаваха, което се оказа напълно според желанията на Сейбот Вилд, който продължи да бележи уинъри от дланния си удар и скоропостижно записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част бразилецът беше напът да продължи подема си, след като си заслужи брейкбол, ала в този момент левичарят осуети изцяло атакуващия тенис на екзекутора на Медведев и влезе в ритъм, пробивайки съперниковия сервис. Впоследствие двамата състезатели извън първата стотица си размениха по още един брейк, преди световният номер 423 да подобри качеството на началния си удар и без излишни главоболия, възстанови равенството в отделните сетове.

С настъпването на третата част постепенно рисковите удари се превърнаха в по-рядко виждано явление, което работеше в полза на аржентинеца, който се чувстваше по-уверен в надлъгването от основната линия и неслучайно достигна цели четири брейкбола. Именно в трудните ситуации обаче Сейбот Вилд подхождаше напълно самоотвержено в атакуващ план и се доверяваше изцяло на своя форхенд, който не го подведе нито за миг, за да може бившият шампион в Сантяго не просто да оцелее, а в ключовия десети гейм да нанесе решителен удар върху амбициите за победа на противника си, като го проби и поднови водачеството си в общия резултат.

Възходът в играта на световния номер 172 беше пренесен и на старта на четвъртия сет, когато той продължи да пресира обратния удар на левичаря от всички възможни краища на корта, като уинърите в актива на бразилеца прогресивно се увеличаваха и не след дълго пробивът му беше факт. Оттам насетне Сейбот Вилд видимо пестеше енергия за моментите си на собствено подаване, в които беше безкрайно концентриран при отиграванията си, като не допусна преднината му да бъде заплашена и сложи точка на спора в съревнованието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След победата над Медведев: Световният №172 сломи бивш АТР шампион и е в третия кръг на РГ! Мартин Петков
Теми:  
atp | гидо пея | ролан гарос | тиаго сейбот вилд

Коментари





Следвайте ни в Facebook