След победата над Швьонтек: Остапенко претърпя пълен разгром срещу Гоф в 1/4-финалите

от в 20:47 на 05.09.2023
Мирела Николова

Йелена Остапенко постигна сензационна победа над Ига Швьонтек, но в 1/4-финалната фаза показа напълно различно свое лице и бе разгромена от местната любимка Коко Гоф след само 69 минути игра. Американката доминираше събитията на корта от началото до самия край на двубоя и без да срещне каквато и да е съпротива, оформи крайното 6:0 6:2. Така тя се класира за 1/2-финалите в Ню Йорк, където предстои да премери сили с някоя измежду Сорана Кърстя и Каролина Мухова.

Още от първите минути на срещата латвийката опитваше да налага типичния за себе си агресивен стил на игра, но това се обърна изцяло срещу нея, тъй като по-голямата част от ударите ѝ излизаха извън очертанията на корта. От своя страна, представителката на домакините се представяше изключително стабилно от основната линия, като за нея бе достатъчно единствено да държи топката в игра, дочаквайки неминуем пропуск от противниковата страна. Така Гоф бързо реализира три пробива и след само 21 минути игра излезе напред в общия резултат.

Световната №6 допусна известен спад в концентрацията си в началото на втората част и се стигна до серия от три пробива, но в крайна сметка американката бе тази, която излезе печеливша от ситуацията, повеждайки с 3:1. Шампионката от Ролан Гарос 2017 продължаваше да бъде далеч от необходимото ниво и рядко завършваше офанзивните си акции с успех, което позволи на Гоф да осъществи втори пробив и да си гарантира крайния успех.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След победата над Швьонтек: Остапенко претърпя пълен разгром срещу Гоф в 1/4-финалите Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | йелена остапенко | коко гоф | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook