След победата над Томова: Колинс бе лишена от шансове срещу световната №3 в Маями

от в 00:34 на 26.03.2023
Владислав Риждов

Джесика Пегула се представя отлично от началото на настоящия сезон. Освен че помогна на страната си за триумфа в дебютното издание на United Cup, тя запази високото равнище на изявите си и в последвалите турнири, като до момента е усетила вкуса на загубата едва три пъти. Световната номер три откри участието си на Мастърса в Маями с рутинна победа над състезателка, преминала през квалификациите, за да си осигури мач срещу своята сънародничка Даниел Колинс, която в предишния кръг елиминира първата ни ракета при дамите Виктория Томова. Пегула пък отново показа силната форма, в която се намира, и постигна третата си победа от също толкова мача срещу бившата финалистка от Аустрелиън Оупън - 6:1 7:6(0).

Откриващият сет се развиваше с отчеливо преимущество на финалистката от Дубай, като напълно очаквано сочената предварително за фаворитка дирижираше събитията на корта. Пегула не чака дълго, преди да се отскубне напред в геймовете, за да поведе с 2:0. Поставената под номер 30 отговори със сервис гейм на нула, но това бе единственото по-сериозно нещо, което суъмя да постигне, тъй като съперничката й остана неотразима до края на частта, поглеждайки уверено към място в следващия кръг. 

Далеч по-равностойни бяха действията след подновяването на играта. Колинс стабилизира представянето си и не позволи сценарият от началото на двубоя да се повтори, след като отрази две точки за пробив още в дебютния си гейм за сета. Двете местни състезателки продължиха почти безпроблемно да се придвижват напред в резултата и тайбрекът започваше все повече да изглежда като логичния завършек на частта. До него обаче можеше и да не се стигне, тъй като в самия край по-високоранкираната американка се добра до две възможности да сложи точка на спора, но Колинс демонстрира здрави нерви и поне за момент запази надеждите си живи. Все пак по-добрата от двете довърши започнатото, записвайки на сметката си седем последователни точки, като по този начин си гарантира сблъсък срещу Магда Линет, която изхвърли Виктория Азаренка от надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След победата над Томова: Колинс бе лишена от шансове срещу световната №3 в Маями Владислав Риждов
Теми:  
wta | Даниел Колинс | джесика пегула | обзор | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook