След победата над топ поставения: Фис изхвърли и шампиона в Токио след 3-часова драма!

от в 17:49 на 29.09.2024
Елеонора Александрова

Артур Фис е последният полуфиналист на турнира в Токио. Французинът детронира действащия шампион, Бен Шелтън със 7:5 6:7(5) 7;6(2) за 3 часа и 2 минути игрово време. Така най-младият представител на топ 50 се класира за третия си 1/2-финал на ниво ATP през 2024-та година, а в битка за място във финала той ще спори с Холгер Руне.

Четвъртфиналистите ни предложиха силов и динамичен тенис от самото начало. Макар и битката да изглеждаше напълно равностойна, като двамата печелеха своите подавания, то Фис имаше точки за пробив в почти всеки съперников сервис гейм и заслужено стигна до брейк за 6:5, който му помогна да затвори успешно откриващия сет.

Втората част започна с маратонски гейм, приключил с пробив на Фис при общо шестата му възможност. Реакция на Шелтън обаче не закъсня и представителят на топ 20 отвърна с моментален рибрейк. Категорично обаче французинът имаше превес в разиграванията от основната линия и получи шанс да сервира за мача при 6:5.

Шелтън обаче не беше готов да сдаде короната и отрази 2 мачбола, за да достигне до тайбрек. Дългият гейм започна ударно за американеца, който поведе с два минипробива, само че Фис навакса своя пасив. Тогава крампите се намесиха в спора между двамата, тъй като непоставеният играч не можеше да ходи в следващите минути и американецът вкара двубоя в трети сет.

Паузата межжду сетовете помогна на Фис да заиграе отново на най-високото си ниво и в резултат на това поведе с пробив в шестия гейм. Шелтън обаче отново показа характер и имахме за пореден път паритет при 4:4. Интрига до самия край не липсваше и така се стигна до втори пореден тайбрек.

В този момент Фис стабилизира играта си, пое инициативата още в самото начало и губейки само две точки, елиминира действащия шампион на надпреварата в японската столица!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След победата над топ поставения: Фис изхвърли и шампиона в Токио след 3-часова драма! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | артур фис | бен шелтън | Обзори | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook