След погрома на сингъл: Шампионката от 2021 г. без шанс да защитава трофея и на двойки

от в 01:58 на 28.05.2022
Владислав Риждов

Барбора Крейчикова имаше отличен изминал сезон, но тазгодишната кампания не се развива никак добре за чехкинята. Тя контузи своя десен лакът през февруари и пропусна последните близо три месеца, а въпросната травма я постави под въпрос за Откритото първенство на Франция, където преди година вдигна дебютния си "мейджър" трофей на сингъл. Крейчикова обаче успя да се възстанови и пристигна в Париж в опит да защити титлата си, но трябваше бързо да се сблъска с реалността.

Липсата на игрова практика си каза думата и втората в схемата бе елиминирана още на старта от 19-годишната Диян Пари. Освен на сингъл, Крейчикова бе и действаща шампионка при двойките заедно с Катерина Синякова и сега двете бяха отново сред фаворитките да вдигнат отличието. Световната номер 2 обаче бе сполетяна от нови неприятни новини. Самата тя сподели, че след загубата си се е почувствала зле, а впоследствие е решила да си направи тест за COVID-19, който се е оказал положителен, което автоматично означава, че тя и нейната сънародничка няма как да се борят за втори пореден трофей във френската столица:

"Снощи започнах да се чувствам зле и тази сутрин се събудих с температура. Реших да се тествам за коронавирус и тестът се оказа положителен. Изключително съм тъжна, че няма да мога да защитя титлата си на двойки тук, но от положителната гледна точка се радвам, че съм без контузии, и нямам търпение възможно най-скоро да се завърна към тренировките" - написа Крейчикова в една от своите социални мрежи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След погрома на сингъл: Шампионката от 2021 г. без шанс да защитава трофея и на двойки Владислав Риждов
Теми:  
барбора крейчикова | катерина синякова | коронавирус | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook