След положителния тест на Надал: Треньорът му и още две тенисистки са сред заразените

от в 18:29 на 22.12.2021
Владислав Риждов

Демонстративната надпревара Mubadala World Tennis Championship, която се проведе в Абу Даби, даде възможност на феновете на спорта да се насладят на тенис от високо ниво, преди погледите да се насочат към кампания 2022. Тя обаче се оказа злополучна за част от играчите, които взеха участие в турнира. Рафаел Надал, който се завърна на корта след дълго отсъствие, обяви, че е дал положителна проба при завръщането си в Испания, а по-късно стана ясно, че Карлос Моя също е заразен с Covid-19. Испанецът дори е трябвало да постъпи в болница, но чрез съобщение в профила си в Twitter съобщи, че вече се чувства по-добре.

Белинда Бенчич и Онс Жабер изиграха единственият женски мач в Абу Даби, а впоследствие това им донесе неприятни последици. Въпреки че е напълно ваксинирана, световната №23 е дала положителна проба при прибирането си обратно в Швейцария, а освен това златната медалистка от Токио сподели, че изпитва доста остри симптоми: "Здравейте на всички. Исках да ви информирам, че макар и да съм напълно ваксинирана, дадох положителна проба за Covid-19. В момента съм под карантина и вземам всички необходими мерки, за да премина през това по възможно най-добрия начин. Изпитвам доста остри симптоми. Моментът определено не е идеален, тъй като бях навлязла в последната фаза на подготовката си за Аустрелиън Оупън, но въпреки това ще замина за Австралия веднага щом здравословното ми състояние го позволява" - написа Бенчич в своя профил в Twitter.

Опонентката на швейцарската състезателка, Онс Жабер, също е дала положителна проба след завръщането в родината си и в момента се намира в период на карантина в Тунис. Световната №10 чувства остри симптоми, подобно на своята колежка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След положителния тест на Надал: Треньорът му и още две тенисистки са сред заразените Владислав Риждов
Теми:  
atp | australian open | wta | белинда бенчич | карлос моя | онс жабер | рафаел надал | тенис турнир в абу даби

Коментари





Следвайте ни в Facebook