След поражението си от Григор: Вавринка отпусна само 3 гейма и "върза геврек" на Мъри в Бордо!

от в 20:23 на 17.05.2023
Мартин Петков

Анди Мъри преди само два дни, в понеделник на 15 май, празнува своя рожден ден и навърши 36-годишна възраст, като празненството му се състоя във френския град Бордо, където през настоящата седмица се провежда турнирът от Чаланджър 175 сериите, в който бившият номер едно участва и е втори поставен. Надпреварата до голяма степен дава възможност на всички тенисисти, които са отпаднали в ранните кръгове на Мастърса в Рим, да продължат да трупат игрова практика преди Ролан Гарос, каквото беше и решението на Стан Вавринка, който в италианската столица инкасира поражение от първата ни ракета Григор Димитров, при което избра да се включи на състезанието в Бордо.

Несъмнено двамата ветерани, които споделят помежду си общо цели шест титли от Големия шлем, се превърнаха в голямото украшение на турнира във френския град, а за добро или лошо, то жребият избра да ги изправи един срещу друг още във втория кръг. Мъри и швейцарецът, които досега са се срещали в АТР Тура, за "Купа Дейвис", както и на Олимпийски игри, като балансът на победите в съперничеството им е 13:9 в полза на британеца, трябваше през днешния ден за първи път да премерят сили на ниво Чаланджър и в крайна сметка след час и 17 минути на корта, то с триумфа се поздрави бившият шампион от Ролан Гарос, който разгроми тенисиста с рицарско звание - 6:3 6:0. Посредством успеха си световният номер 84, който загатва, че се намира в добра форма, се класира за четвъртфиналната фаза в състезанието, където му предстои да срещне един измежду Гаутие Онклин и 5-ия поставен Уго Юмбер.

Началото на двубоя не ни предложи особено вълнуващи мигове, ала постепенно с отминаването на първата почивка в срещата и започнаха все по-често да виждаме способността на "Станимал" да пласира успешно завършващите си удари. Сър Анди, който вече доказа, че въпреки затруднената си игра на червени кортове, поради своята метална тазобедрена става, не е за отписване и триумфира с титлата на Чаланджъра в Екс-Ан-Прованс, днес видимо не можеше да разчита на същата интензивност в играта си и плитките му отигравания ставаха лесна плячка за Вавринка, при което дебютният пробив за мача не закъсня и беше дело на световния номер 84. Сервисът на бившия шампион от Ролан Гарос пък също функционираше на завидно високо ниво и той разполагаше с хладнокръвието да притиска подаването на някогашната първа ракета на планетата, който в типично свой стил се бори гладиаторски, за да спаси пет сетбола, но ръката на Стан не трепна и той записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част превъзходството на швейцареца по отношение на печелившите отигравания нарастваше необратимо, като той неведнъж си заслужи аплодисментите на зрителите по трибуните след марковите си уинъри от бекхенд, което го изведе на бърза ръка напред в резултата с брейк. Мъри продължи да влага все същата си сърцатост в опит да се завърне в резултата от наглед безхизходната позиция, в която беше попаднал, но играч с опитът и рутината на Вавринка по никакъв начин не допусна това да се случи и след като имаше възможността да играе най-добрия си тенис през днешния ден, то той за втори път в кариерата си съумя да "върже геврек" на втория поставен в схемата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След поражението си от Григор: Вавринка отпусна само 3 гейма и "върза геврек" на Мъри в Бордо! Мартин Петков
Теми:  
анди мъри | Стан Вавринка | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook