След последните събития: Джокович пред опасност да се раздели с 30 милиона долара

от в 22:43 на 12.01.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович спечели съдебната битка с австралийските власти и засега му беше позволено да остане на територията на страната и да се придвижва свободно в нея, макар че не е поставил задължителната за пребиваване ваксина против коронавирус. Все пак съдбата на сърбина остава в ръцете на министъра по имиграцията Алекс Хоук, който еднолично може да вземе решение, което да доведе до депорацията на 20-кратния шампион от Големия шлем и така да не го видим на предстоящия Аустрелиън Оупън.

Финансовият експерт Марсел Нобил пък с голяма сигурност споделя как Джокович би могъл да си навлече сериозно проблеми от финансово естество, ако продължи да обявява гласно позицията си против ваксините.  Според Нобил немалка част от спонсорите на световния номер едно не биха одобрили да застанат зад човек с антиваксърски убеждения и евентуалните загуби за Ноле биха възлизали на около 30 милион щатски долара.

Марката за часовници Tag Hauer е сред малкото партньори на сърбина, които досега са изявили публична подкрепа към него и неведнъж вече са споменавали, че ще продължат да работят с лидера в тенис ранглистатата, уважавайки неговите лични убеждения. Head, Lacoste и Asics обаче са сред брандовете, чиито коментари по въпроса напълно отсъстват и това ясно може да ни покаже техните настроения.

Разбира се, подобни финансови дефицити не биха били от чак такова голямо значение за Джокера, който е сред най-богатите спортисти в света, разполагайки със състояние от около 220 милиона щатски долара.

 


Спечели тенис сак, раница или шапка

Оцени тази статия:
След последните събития: Джокович пред опасност да се раздели с 30 милиона долара Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович

Коментари

Следвайте ни в Facebook