След приказката си в Париж: Григор Димитров ще завърши 2023-та година в топ 15 на света!

от в 03:41 на 06.11.2023
Мартин Петков

Григор Димитров изживя една от най-добрите седмици изобщо в кариерата си, след като на Мастърс 1000 надпреварата в Париж се наложи над играчи от ранга на Даниил Медведев, Стефанос Циципас и Хуберт Хуркач, преди в битката за титлата да бъде спрян от вездесъщия Новак Джокович. С невероятното си представяне във френската столица българинът си заслужи прибавянето на цели 510 точки към своя актив в световната ранглиста, което му носи скок от три места в подреждането, задминавайки Карен Хачанов, Франсис Тиафо и Бен Шелтън, и от днес откриваме първата ни ракета ранкиран под номер 14 в класацията на АТР.

Още по-важното в случая за най-добрия български тенисист е, че по този начин той вече може да се похвали с общо 2 570 пункта на сметката си в класирането, което му гарантира завършване на тазгодишната тенис кампания в световния топ 15, а тук е редно да припомним, че на старта на 2023-та нашето момче се намираше на 28-о място.

Безспорно изключително силните резултати на Димитров в хода на заключителните два месеца от тенис сезона му осигуриха този пробив напред в ранглистата и доближаването до завръщане в челната десетка на планетата, от която вече го делят едва 530 точки, които би могъл да завоюва в началото на идната 2024-та година, в случай че запази тази си отлична спортна форма и за турнирите на австралийска земя, където неведнъж ни е демонстрирал, че се чувства прекрасно на старта на тенис сезона. Пълния облик на класацията на АТР след края на заключителната надпревара от сериите "Мастърс 1000" за настоящата тенис кампания пък можете да разгледате тук.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След приказката си в Париж: Григор Димитров ще завърши 2023-та година в топ 15 на света! Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | григор | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook