След проблемите на Уимбълдън: Яник Синер се отказа от следващия си заявен турнир

от в 11:02 на 11.07.2024
Калоян Соколов

Яник Синер се отказа от участие на ATP 250 турнира в шведския град Бощад, който ще стартира още от идния понеделник (15 - 21 юли). Италианецът планираше да стъпи веднага обратно на клея и надпреварата да му послужи като подготовка за Олимпиадата в Париж, но очевидно това няма да се случи. Припомняме ви, че Синер не се чувстваше никак добре на корта по време (виеше му се свят) на 1/4-финалния си двубой от Уимбълдън срещу Даниил Медведев и призна след поражението си, че дори му е било казано от медицинските лица да не продължава своята съпротива в мача.

"Тъжен съм, че ще трябва да се оттегля от ATP 250 надпреварата в Бощад поради умора. Никога подобно решение не е лесно, защото ми се искаше да играя, но бях посъветван от екипа ми и лекарите, че ще бъде по-добре да си взема кратка почивка и да се възстановя напълно. Надявам се в бъдещето да имам възможност да играя в Бощад. Чувал съм, че е страхотен турнир" - гласеше посланието на световния номер едно в социалните медии.

Все пак състезанието в Бощад продължава да се очаква с огромен интерес, защото там Рафаел Надал ще изиграе своя първи мач от Ролан Гарос насам, като предстои да разберем какъв напредък е постигнал Матадора в този над един месец без официални мачове. Освен това в игра ще видим още двама представител на топ 10, а именно Андрей Рубльов и Каспър Рууд, който ще си партнира на двойки с Рафа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След проблемите на Уимбълдън: Яник Синер се отказа от следващия си заявен турнир Калоян Соколов
Теми:  
atp | бощад | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook