След провала при защитата на титлата си в Монако: Циципас отново заговори за контузията си

от в 03:35 на 15.04.2023
Мартин Петков

Стефанос Циципас имаше повече от мечтан старт на тазгодишната тенис кампания, след като записа 10 победи в първите си 10 мача през 2023-та, преди да бъде надигран от Новак Джокович във финала на Аустрелиън Оупън. Именно от сблъсъка за отличието в Мелбърн насам гъркът просто не е същият на корта, получавайки травма в рамото, която го спря от участие на турнира в Акапулко и не му позволи да разгърне пълния си потенциал по време на Мастърсите в Индиън Уелс и в Маями.

Още в първия си коментар по повод контузията си, световният номер 3 сподели, че целта му е да бъде в нужната кондиция за старта на клей сезона, но защитата на титлата му в Монте Карло, където през последните две години триумфира с отличието, не премина по план и в четвъртфиналната фаза той допусна поражение от Тейлър Фриц. След края на сблъсъка си, с който приключи и серията му от 12 поредни победи в Княжеството, Циципас отново заговори за травмата си, като каза следното:

"Просто е такава ситуацията, че досега никога не ми се е налагало да се справям с подобна контузия. Това би било последното нещо, за което бих могъл да се сетя, когато става въпрос за травма в тениса. Вероятно това е най-лошата контузия, с която съм имал досега в кариерата си. Опитах да променя някои неща... всички тези тежести и всички модели на наплитане, каквото и да е, за да помогна на ръката си, защото това е най-важното нещо за мен в следващите 15 години." - сподели двукратният шампион в Монте Карло по повод контузията си в рамото.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След провала при защитата на титлата си в Монако: Циципас отново заговори за контузията си Мартин Петков
Теми:  
atp | интервю | монте карло | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook