След ранното отпадане в Ротердам: Травма изважда Циципас от следващия му турнир

от в 21:28 на 22.02.2023
Мартин Петков

Стефанос Циципас стартира настоящия сезон по великолепен начин, след като се намираше в навярно най-добрата си спортна форма изобщо и със серия от 10 поредни победи достигна финала на Откритото първенство на Австралия. Това се явяваше негов втори финал в кариерата в надпревара от Големия шлем, като за съжаление на гърка, той трябваше отново да срещне Новак Джокович в сблъсъка за отличието, а резултатът не бе по-различен от този на Ролан Гарос 2021 и Ноле триумфира с 22-рия си "мейджър" трофей.

Впоследствие елинът не си даде никаква почивка и броени дни след финала си в Мелбърн донесе две победи на родината си за Купа "Дейвис", но през миналата седмица Яник Синер го надигра още във втория кръг на АТР 500 турнира в Ротердам. Следващата надпревара в календара на Циципас пък се явяваше състезанието от същата категория в Акапулко (27 февруари - 4 март), където световният номер 3 е бивш финалист, но преди малко повече от час стана ясно, че подгласникът от Аустрелиън Оупън се е отказал от участието си в мексиканския град с травма в рамото, като това беше съобщено от организаторите на турнира.

"Мексико е една от любимите ми дестинации в света и винаги съм оценявал възможността да участвам в този престижен турнир. Изключително благодарен съм за подкрепата, която получавам от организаторите и феновете в Мексико, през последните години. Вашата неизмена подкрепа се превърна в огромен източник на вдъхновение и мотивация за мен, поради което съм истински благодарен за всичките моменти на окуражаване и отзивчивост, които ми показахте." - сподели двукратният финалист от Големия шлем в изявлението си по случая.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След ранното отпадане в Ротердам: Травма изважда Циципас от следващия му турнир Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | Отказвания | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook