След раздялата с Надал: Роиг се присъединява към екипа на шампионка от Шлема

от в 20:37 на 22.12.2022
Мирела Николова

Преди няколко дни Рафаел Надал обяви промени в своя щаб, с който ще работи през идния сезон, обявявайки раздялата си с Франсиско Роиг - човека, който бе част от екипа на Матадора през последните 18 години и който бе заедно с него при всеки един от 22-та му триумфа в Големия шлем. Това се случи по желание на испанския специалист, който е искал да потърси ново предизвикателство. 

Още от самото начало медиите в Испания твърдяха, че Роиг ще стане част от екипа на Слоун Стивънс, а през вчерашния ден тази информация бе потвърдена от самата тенисистка. Тя вдигна трофея на Откритото първенство на САЩ през 2017 г., след което няколко месеца по-късно достигна финала на Ролан Гарос. Оттам насетне обаче американката не е записвала никакви значими резултати и по всичко изглежда, че разчита именно на бившия наставник на рекордьора по титли от Шлема да я изведе отново до върха на спорта.

"Радвам се, че Франсиско Роиг се присъединява към екипа ми като мой треньор. Надявам се, че ни предстои успешно пътуване заедно. Да се захващаме за работа!", написа Стивънс, прибавяйки снимка от тренировъчно занимание с испанеца.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След раздялата с Надал: Роиг се присъединява към екипа на шампионка от Шлема Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | любопитно | рафаел надал | слоун стивънс | франсиско роиг

Коментари





Следвайте ни в Facebook