След разгром над осмата поставена: Томова е на 1/2-финал във Валенсия и докосва топ 60!

от в 13:10 на 14.06.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова продължи към 1/2-финалите на WTA 125 Чаланджър надпреварата на червени кортове във Валенсия. Това е второ класиране във финалната четворка за Вики в нейните последни 3 турнирни участие, след като в Рабат беше на само един гейм от класиране в дебютен финал на най-високото равнище в женския тенис.

Томова имаше много трудни два откриващия мача в турнира, като трябваше да играе по 3 сета, но днес беше безапелационна срещу осмата поставена Даря Семенистая (световна номер 112), надигравайки я с категоричното 6:3 6:1 за едва 72 минути игрово време.

Така българката ще премери сили в спор за място на финала срещу една измежду Лаура Пигоси (световна номер 115) и Ирина Шиманович (световна номер 275), които не са сред поставените тенисистки в схемата. Освен това Вики ще изравни своето върхово 64-то място в световната ранглиста с днешната си победа, а ако се класира за своя трети финал от тази категория, то със сигурност ще дебютира в топ 60 на WTA класацията.

Топ поставена започна отлично двубоя и проби още в третия гейм, за да поведе с 2:1. Впоследствие нашата сънародничка имаше възможност дори да удвои преднината си, само че пропусна този шанс и скоро латвийката имаше шанс да изравни за 3:3. Фаворитката обаче излезе умело от трудната ситуация и сложи точка на спора в сета, пробивайки още веднъж при 5:3 в своя полза.

Втората част се превърна в същинска наказателна акция на първата ни ракета при дамите, която загуби едва три точки на собствен начален удар, а Семенистая съумя единствено да се разпише в резултата с един "гейма на честта" и много скоро крайната победа на Томова беше факт!

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След разгром над осмата поставена: Томова е на 1/2-финал във Валенсия и докосва топ 60! Калоян Соколов
Теми:  
wta | валенсия | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook