След решението за вечерен мач: Моя е недоволен, че исканията на Надал не са изпълнени

от в 19:35 на 30.05.2022
Мирела Николова

Във вторник вечерта централният корт "Филип Шатрие" ще стане арена на титаничен сблъсък между двамата титани на съвременния мъжки тенис - Новак Джокович и Рафаел Надал. За последно двамата се изправиха един срещу друг през миналата година в полуфиналната фаза на Ролан Гарос, но през този сезон жребият ги събра в една четвъртина и така ще можем да наблюдаваме епизод №59 от тяхното съперничество още на четвъртфиналите.

Казусът около това по кое време на денонощието ще се състои срещата, бе сред най-любопитните предвид факта, че двамата  тенисисти имат коренно различни желания. Докато световният №1 предпочита двубоят да бъде част от вечерната сесия, то Матадора е на съвсем противоположното мнение, тъй като през нощта влажността е по-висока, топката лети по-бавно и същевременно топспин ударите му не могат да нанесат толкова големи щети на опонента.

Изглежда, че организаторите са решили да пренебрегнат исканията на рекордьора по титли от Шлема, поставяйки дългоочаквания сблъсък във вечерната сесия. Това далеч не се хареса на треньора на испанеца - Карлос Моя, който отправи сериозни критики към Ролан Гарос за въпросното им решение.

"Не бих го нарекъл неуважение, но тук, на Ролан Гарос, Рафа е този, който има по-големи заслуги. Той е печелил турнира 13 пъти и ако той има някакво желание, то трябва да се съобразявате с него. Той е част от историята на Ролан Гарос. Знаем, че никой не е по-голям от дадена надпревара, от Голям шлем, но в крайна сметка всички разбираме, че е въпрос на бизнес", каза Моя пред RMC Sport.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След решението за вечерен мач: Моя е недоволен, че исканията на Надал не са изпълнени Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос моя | любопитно | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook