След решителен мач в карето: Нидерландия сломи Норвегия и поведе в група F на United Cup

от в 11:46 на 30.12.2023
Мартин Вичев

Отборът на Нидерландия победи този на Норвегия с 2 на 1 победи. Тон за триумфа на нидерландците даде Аранча Рус, която победи трудно, намиращата се на близо 500 места зад нея световна номер 539 Малене Хелго - 7:6(2) 6-1. Световната номер 51 изпитваше трудности през първия сет, но все пак съумя да го спечели след тайбрек. Във втората част, нещата си дойдоха на място и Рус пое инициативата още от началото на сета, като реализира 2 пробива, преди да успее да го затвори - 6:1.

Във вторият мач, Каспър Рууд върна надеждите на Норвегия за успех, побеждавайки рутинно световният номер 23 Талон Грийкспор за час и 12 минути игра - 6:3 6:4. През първата част, норвежецът реализира един пробив при 2:3, който се оказа и решаващ за крайния изход на сета. Втората част предложи малко повече интересни моменти, като Рууд проби отново първи за 0:1, ала Грийкспор съумя да върне брейка за 2:2. Все пак, това не разклати световният номер 11 и той получи нов шанс за пробив при 3:3, който материализира и нямаше проблеми до края да затвори сета и да се поздрави с двусетова победа, връщайки надеждите на страната си за триумф.

Крайният изход на битката между Нидерландия и Норвегия, трябваше да се реши от мача на двойки. Там, рамо до рамо се изправиха Каспър Рууд и Улрике Ейкери срещу Уесли Колхоф и Деми Шуурс. Опитът си каза думата и нидерландците триумфираха срещу норвежците след час и 45 минути игра - 7-6(5) 7:5. Така, Нидерландия спечели битката с Рууд и компания и застана начело в групата, където още е и Хърватия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След решителен мач в карето: Нидерландия сломи Норвегия и поведе в група F на United Cup Мартин Вичев
Теми:  
аранча рус

Коментари





Следвайте ни в Facebook