След Ролан Гарос: Григор Димитров остава в подножието на топ 20

от в 07:09 на 06.06.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров изпрати един от най-силните си клей сезони в кариерата и напълно заслужено се изкачи сериозно в ранглистата през последните два месеца. На Ролан Гарос обаче първата ни ракета не може да се класира за втората седмица на турнира, след като отстъпи на Диего Шварцман във фазата на 1/16-финалите.

Това позволи на Марин Чилич да изпревари българина, след като бившият шампион от US Open напомни за най-силните си години и достигна до финалната четворка в Париж.

Все пак родният ни представител няма да допусне свличане в класирането, защото Алекс Де Минор отпадна още на старта във френската столица и ще отбележи спад от две позициии, което ще позволи на Димитров да остане под номер 21 в подреждането на ATP.

Така родният ни представител запазва шансове да попадне в топ 16 на поставените за Уимбълдън, ако се представи силно в Куинс през следващата седмица, защото руските играчи няма да могат да участват на турнира в британската столица и това поставя хасковлията в далеч по-изгодна ситуация за атака на подобно постижение.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След Ролан Гарос: Григор Димитров остава в подножието на топ 20 Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти | ролан гарос 2022 | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook