След само 3 загубени гейма: Непоколебима Сабаленка е 1/4-финалистка в Доха!

от в 19:48 на 23.02.2022
Мирела Николова

Сезонът не стартира по очаквания начин за Арина Сабаленка, но изглежда, че беларускинята вече е намерила своята игра, след като по-рано днес изнесе пореден образцов двубой, за да се класира за четвъртфиналите на WTA 1000 надпреварата в Доха. Както и в откриващия си мач вчера, така и днес тя бе напълно безапелационна и не остави никакви шансове на съперничката си в лицето на Жил Тайхман, поздравявайки се с победата след 6:2 6:1. 

Срещата бе открита от няколко продължителни и трудни подавания за сервиращите. Сабаленка бе първата, която реализира пробив още в дебютния сервис гейм на противничката си, но впоследствие на свой ред допусна да бъде пробита, с което паритетът в резултата се възвърна за 2:2. От този момент насетне обаче беларускинята превключи на съвсем друга предавка и разпределяше ударите си по цялата ширина на корта, осигурявайки си значително предимство в разиграванията, благодарение на което осъществи два пробива и се поздрави с успеха в откриващия сет.

Тя продължи да налага своето темпо на игра и във втората част, която също стартира с брейк в нейния актив. Веднъж поела контрола върху събитията, представителката на Беларус не позволи на опонентката си дори да помисли за обрат и съвсем скоро дублира преднината си от пробив, с което напълно лиши от интрига оставащите минути на двубоя.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След само 3 загубени гейма: Непоколебима Сабаленка е 1/4-финалистка в Доха! Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | доха | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook