След само 34 минути игра: Контузия попречи на Джорджи да се бори срещу Пегула на Ролан Гарос

от в 13:42 на 31.05.2023
Калоян Соколов

Джесика Пегула се превърна в първата тенисистка, която си осигури място в третия кръг на турнира. Световната номер три имаше наглед много тежка задача изправяйки се срещу миналогодишната 1/8-финалистка Камила Джорджи, но италианката още в самото начало показа, че е възпрепятствана от контузия в областта на дясното коляно и в крайна сметка се отказа, след като загуби откриващия сет с 2:6 гейма.

По този начин Пегула вече има предимство от 6:1 победи в преките си сблъсъци с бившата шампионка от Монреал и така си осигури място в следващата фаза, където ще срещне една измежду 28-ата поставена Елизе Мертенс и "щастливата губеща" Камила Осорио Серано.

Срещата започна вихрено за фаворитката, която на два пъти отмъкна съперниковото подаване и се откъсна напред с 4:0 гейма. Тогава непоставената тенисистка взе медицински таймаут и наглед заигра по-добре, тъй като беше безкомпромисна в следващите си два сервис гейма, но болката се оказа твърде силна за Джорджи и тя реши да стисне ръката на своята съперничка, макар че към този момент бяха изминали едва 34 минути от изиграването на първата точка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След само 34 минути игра: Контузия попречи на Джорджи да се бори срещу Пегула на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
wta | джесика пегула | камила джорджи | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook