След само 52 минути и "геврек": Блестящ Кирьос обезличи Рубльов в Маями!

от в 22:55 на 25.03.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос винаги е показвал, че може да представлява заплаха за най-добрите в света със своята изключително нестандартна игра, а през днешния ден това се потвърди за пореден път. Двубоят между него и Андрей Рубльов определено бе гвоздеят на днешната програма и се очакваше с огромен интерес, но далеч не предложи очакваната интрига, тъй като австралиецът извади наяве най-доброто си лице на корта и доминираше изцяло събитията на корта, за да се поздрави с крайната победа - 6:3 6:0 след само 52 минути престой на корта. В следващия кръг пък ни очаква още едно зрелище с участието на двама от най-непредвидимите играчи, тъй като Кирьос ще се изправи срещу Фабио Фонини.

В началните минути изглеждаше, че австралиецът изпитва дискомфорт в коляното, което му пречеше да навлезе в своя ритъм, и след редица непредизвикани грешки от форхенд той допусна да бъде пробит във второто си подаване - 1:2. След почивката обаче Кирьос излезе напълно преобразен, тъй като сведе неточностите си до минимум и същевременно успяваше да контролира разиграванията с мощните си удари, а това стана причина за моментален рибрейк.

Подемът в играта му продължи с пълна сила и в следващите минути той разгърна пълния си потенциал, осъществявайки нов пробив, като не след дълго преднината му набъбна до 4:2. Поел инициативата в резултата, оттам насетне Ник не загуби концентрацията си нито за секунда и продължи да бъде напълно безкомпромисен от сервис линията, за да прибави откриващия сет на своята сметка след само 27 минути игра.

Статуквото на корта се запази и в началото на втората част, когато Рубльов бе бледа сянка на себе си и позволяваше на противника си да диктува темпото в разиграванията. Това бе добре дошло за световния №102, който не пропускаше шанс да ускори топката от форхенд и да предизвика неточност от противниковата страна. Руснакът така и не успяваше да намери играта си и съвсем скоро се оказа изоставащ с 3 пробива, като не след дълго сензацията стана факт.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След само 52 минути и "геврек": Блестящ Кирьос обезличи Рубльов в Маями! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | маями | Ник Кирьос | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook