След само 69 минути игра: Адриан Андреев напусна Уимбълдън в първия квалификационен кръг

от в 14:07 на 24.06.2024
Калоян Соколов

Адриан Андреев отстъпи на старта в квлаификациите на Уимбълдън за втора поредна година. Втората ни ракета доказа, че тревата далеч не е любимата му настилка и съумя да се съпротивлява само 69 минути срещу Рудолф Мьолекер. Двубоят започна кошмарно за нашия сънародник, който постепенно повиши своето равнище и беше равнстоен през по-големите периоди от двубоя, но Мьолекер не остави съмнение в своето превъзходство и се наложи с крайното 6:3 6:4, което означава, че отново Григор Димитров ще е единственият български представител в основната схема при мъжете.

Българинът не изглеждаше привикнал с тревната настилка и загуби първите 8 разогравания от мача, като скоропостижно Мьолекер имаше аванс от 3:0 в геймовете. Постепенно Ади изравни играта и започна да печели лесно собствените си подавания, а същевременно все по-често печелеше високоскоростните размени от основната линия и притискаше своя съперник чрез агресивни ретур. Германецът обаче загуби едва една точка на първото си подаване в хода на сета и задържа преднината си до последно, слагайки точка на спора в откриващата част с помощта на перфектно изпълнен бекхенд по правата.

Андреев удряше топката по-добре с всяка изминала минута от мача, но същото важеше и за световния номер 201, който определено имаше предимство по отношение на силата на ударите си и освен това пласира цели 9 аса през втория сет. Родният ни представител се стараеше да запази агресията в играта си, но допусна 13 непредизвикани грешки срещу 6 уинъра и се пропука в седмия гейм, след като преди това беше отразил 4 брейбола.

Мьолекер пък беше отново също толкова категоричен от сервис линията, печелейки всички точки разиграни на първия му начален удар и при 5:4 получи правото да сервира за спечелването на мача, което не се оказа особено трудна задача за него и той сложи точка на спора чрез поредния си отлично изпълнен сервис.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След само 69 минути игра: Адриан Андреев напусна Уимбълдън в първия квалификационен кръг Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтенис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook