След само час игра: Рубльов прелетя през изненадата на турнира и е 1/4-финалист в Париж!

от в 15:39 на 02.11.2023
Мартин Петков

Андрей Рубльов безспорно се радва на най-успешния си сезон в АТР Тура досега в своята кариера, като в заключителната част от годината не спира да впечатлява и се класира за финалната осмица на Мастърса в Париж. Руснакът, който в последния турнир от подобен ранг, провел се в Шанхай миналия месец, остана на една точка разстояние от титлата, демонстрира страхотен тенис и своеобразно за само 65 минути на корта прелетя през световния номер 60 Ботик ван де Зандсхулп, чието участие стартира още от квалификациите - 6:3 6:3. С това световният номер 5 подпечата билета си за четвъртфиналната фаза в зала "Берси", където ще срещне 13-ия поставен Алекс де Минор, след като шампионът във Виена - Яник Синер, се оттегли от турнира преждевременно.

Началото на двубоя протече напълно според желанието на петия поставен, който без време за губене наложи темпото си в разиграванията и започна да дирижира събитията на корта със своя форхенд, като трупаше сериозни дивиденти на сметката си и се откъсна напред в резултата с пробив. Същевременно сервисът на подгласника от Шанхай функционираше на оптималното си равнище и той нито за секунда не се почувства застрашен да се раздели с аванса си, което го доведе до успеха в откриващия сет.

С настъпването на втората част нидерландецът подобри значително представянето си на собствено подаване и лимитира възможностите на ретур пред фаворита, като паритетът се поддържаше и от двамата. След преполовяването на сета обаче се забеляза вдигане на оборотите от страна на Рубльов, който навлезе в подем и реализира завиден брой печеливши удари, за да осъществи ключов пробив в седмия гейм, като впоследствие отрази точка за рибрейк с бомбастичен начален удар и официализира триумфа си още при сервис на квалификанта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След само час игра: Рубльов прелетя през изненадата на турнира и е 1/4-финалист в Париж! Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | ботик ван де зандсхулп | париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook