След само час игра: Шампионът от София допусна "геврек" и отпадна още на старта в Астана

от в 18:34 на 05.10.2022
Мартин Петков

Тазгодишният Sofia Open завърши преди броени дни, като големият шампион от българската столица е Марк-Андреа Хюслер. Швейцарецът триумфира с трофея на домашната ни надпревара от позицията на световен номер 95, изкачвайки си посредством успеха си до 64-ото място в класацията на АТР, но при първата му поява на корта като победител на подобно равнище, то той далеч не впечатли със своето представяне.

Левичарят нямаше никакво време за губене и още днес излезе за откриващия си мач на турнира в Астана, където обаче беше разгромен от Емил Руусувори с 6:0 6:2, за едва 67 минути игра. По този начин пък 53-ият в света си осигури място във втория етап на състезанието в казахстанската столица и го очаква сблъсък с Даниил Медведев.

В самото начало на двубоя се забелязаха сериозните проблеми за Хюслер на начален удар, а както видяхме в зала "Арена Армеец", именно това е един от най-важните елементи за стила на АТР шампиона. Финландецът от своя страна използваше високи нива на агресия при ударите си от основната линия и неимоверно излизаше в ролята на победител от тях, което му донесе огромни позитиви и той "върза геврек" на съперника си в дебютния сет.

На старта на втората част дойдоха първите мигове на подем в представянето на левичаря, който разполагаше с цели три брейкбола, ала ги пропиля до един и съдбата му в мача изглеждаше все по-предрешена. Не закъсняха и шансовете за пробив пред Руусувори, който за пореден път в срещата беше клиничен в завършващата фаза от атаките си и отпусна едва два гейма на световния номер 64, преди да сложи безпроблемно точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След само час игра: Шампионът от София допусна "геврек" и отпадна още на старта в Астана Мартин Петков
Теми:  
atp | sofia open | астана | емил руусувуори | Марк-Андреа Хюслер

Коментари





Следвайте ни в Facebook