След сбиването на корта: Какви глоби бяха наложени на Андреев и Муте?

от в 20:28 на 05.10.2022
Мирела Николова

През миналата седмица станахме свидетели на невиждани сцени, недостойни за тенис корта, след като Адриан Андреев и Корентен Муте се сбиха след края на двубоя помежду си на Чаланджъра в Орлеан. Двамата се изправиха един срещу друг за втори път в рамките на само няколко дни, като отново победител от срещата излезе родният ни представител. По всичко личи, че това стечение на обстоятелствата е подразнило французина, който при поздрава на мрежата се нахвърли върху нашето момче и дори се наложи намесата на съдията на стола, за да бъде предотвратен по-сериозен сблъсък. 

Впоследствие българинът разкри, че враждата помежду им е започнала още при предходния им двубой в Генуа, когато бившият №64 е определил третата ни ракета като "мекушав". От своя страна пък, Муте отказа да се извини за започнатата от него физическа саморазправа на корта, твърдейки, че Андреев го е напсувал и заплашил.

Независимо от причините за стартиралия конфликт, то всеки от двамата замесени е получил солена глоба от АТР за случилото се. Както французинът, така и нашият сънародник е получил парична санкция от 10 хиляди евро, но Муте е бил глобен допълнително с още 5 хиляди евро заради поведението си извън корта след края на срещата.

Източник: Tennis Majors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След сбиването на корта: Какви глоби бяха наложени на Андреев и Муте? Мирела Николова
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтенис | корентен муте | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook