След сензационното отпадане от US Open: Швьонтек губи първото място в ранглистата

от в 12:54 на 04.09.2023
Мирела Николова

Още след първия етап на тазгодишния US Open стана ясно, че световната ранглиста при мъжете ще има своя нов стар номер едно в лицето на Новак Джокович, а днес официално можем да обявим, че ще има разместване на върха и в класацията на WTA. При следващото обновяване на ранглистата идния понеделник лидер при дамите вече ще бъде Арина Сабаленка, измествайки Ига Швьонтек.

Това стана възможно, след като по-рано днес полякинята инкасира изненадващо поражение още в осминафиналите срещу Йелена Остапенко, като по този начин не успя да защити трофея си в Ню Йорк от миналата година. Така шампионката от тазгодишния Ролан Гарос ще загуби цели 1760 точки от своя актив, които ще я изпратят на втора позиция, след като прекара общо 78 седмици на върха. С това тя задмина по този показател имена като Винъс Уилямс, Мария Шарапова, Наоми Осака, Виктория Азаренка, Симона Халеп и Ким Клайстърс.

Всъщност единственото нещо, което се изискваше от Сабаленка, за да задмине полякинята, бе да не отпадне от US Open преди Швьонтек. По-късно днес беларуската тенисистка ще излезе за своя осминафинален двубой срещу Дария Касаткина, но независимо от изхода на тази среща, то Сабаленка ще бъде новата водачка в ранглистата от следващия понеделник.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След сензационното отпадане от US Open: Швьонтек губи първото място в ранглистата Мирела Николова
Теми:  
us open 2023 | wta | Арина Сабаленка | ига швьонтек | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook