След серията от разчарования: Беноа Пер намекна за скорошен край на кариерата си

от в 17:00 на 08.08.2022
Калоян Соколов

Кариерата на Беноа Пер се намира в сериозен упадък, като французинът е спечелил едва 9 от общо 32-та си двубоя в хода на сезона. Ветеранът в един момент се намираше в серия от 10 поредни загуби и сподели как вече не изпитва удоволствие от тениса и постепенно намразва играта, която толкова дълги години е обичал. Бившият номер 18 призна, че често изпада в депресивни състояния и не може да владее нервите си на корта, което го е накарало да започне работа с психолог, но засега ефектът не е особено видим и екстравагантният състезател загуби мястото си в топ 100 за пръв път от 2015-та година насам.

Самият Беноа не скри, че неговото свличане в класацията е напълно заслужено и си позволи да попита своите последователи в социалните медии дали да продължи да се бори за завръщане в елита или да преустанови професионалната си дейност. Впоследствие 33-годишният играч сам даде отговор на този въпрос, заявявайки как възнамерява да участва на няколко Чаланджър турнира, но не смята да преминава за постоянно към по-ниско ниво състезания, ако не покаже в скоро време някогашното си равнище и ще се занимава с други неща, колкото и страхотен да е тенисът.

Добрите новини за французина са свързани с това, че той преодоля успешно квалификациите на Мастърса в Монреал, записвайки последователни успех на твърди кортове за първи път от тазгодишния Аустрелиън Оупън насам и тези обстоятелства могат да променят решението на Пер за скорошно окачване на ракетата.

Източник: GoTennis.Ru

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След серията от разчарования: Беноа Пер намекна за скорошен край на кариерата си Калоян Соколов
Теми:  
atp | беноа пер | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook