След силния Аустрелиън Оупън: Андреев се завърна с победа на Чаланджър в Германия!

от в 15:53 на 01.02.2023
Калоян Соколов

Адриан Андреев направи своя дебют на надпревара от Шлема, след като взе участие в квалаификациите на Аустрелиън Оупън и достигна до мач за влизане в основната схема на турнира, само че беше спрян от белгиеца Зизу Бергс.

Впоследствие младият българин си взе кратка почивка от надпреварите в Тура, но през тази седмица се завърна за Чаланджъра в германския град Кобленц, където днес откри победоносно кампанията си, надигравайки местния представител Даниел Масур с крайното 7:5 6:3 и така продължи към осминафиналната фаза, в която го очаква среща с друг любимец н публиката, а именно Максимилиан Мартерер.

Любопитна подробност е, че родният ни представител не е печелил нито сет в двата си досегашни сблъсъка с четвъртия поставен, но оттогава Адриан е развил значително играта си и този път шансовете му изглеждат значително по-високи.

Двубоят започна много по-добре за Масур, който е специалист на закрити твърди кортове и това си пролича в началните минути, през които той напълно доминираше. Германецът печелеше множество бързи точки с помощта на началния си удар и бързо прехвърляше напрежението от другата на страна на мрежата, докато Ади правеше повече непредизвикани грешки от обичайно и закономерно инкасира първи пробив в мача.

Двукратният Чаланджър шампион можеше дори спокойно да реализира още един брейк, само че нашият сънародник показа характер и впоследствие изравни за 3:3. Оттам насетне сервиращите доминираха на корта до 6:5 в полза на Андреев, когато неговият съперник допусна няколко двойни грешки и българинът съумя да измъкне този толкова оспорван първи сет.

Втората част също стартира по-добре за Масур, който отмъкна подаването на националния ни състезател за преднина от 3:2, ала това беше последната позитивна проява от негова страна, защото Адриан спечели всички останали геймове до края на срещата и закономерно подпечата мястото си в следващия кръг.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След силния Аустрелиън Оупън: Андреев се завърна с победа на Чаланджър в Германия! Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook