След силното представяне на Ролан Гарос: Григор ще прогресира сериозно в ранглистата на ATP

от в 17:38 на 06.06.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров може да не се представи на достатъчно добро ниво във вчерашния си осминафинален мач на Ролан Гарос срещу Александър Зверев, но генерално може да бъде изключително доволен от изявите си в Париж, като се има предвид, че достигна за едва втори път в кариерата си до тази фаза на Откритото първенство на Франция и то без загубен сет. Това не само ще позволи на родния ни представител да защити 90-те извоювани точки от миналия сезон, когато отпадна в третия кръг от Диего Шварцман, а и да прибави нови 90 пунка към актива си за световната ранглиста, с които ще прогресира с три места напред до 26-тата позиция в класацията на ATP.

Към момента българинът е под номер 25 в ранглистата "на живо", разполагайки с 1365 точки, но със сигурност утре ще бъде изместен от един измежду Александър Зверев и Томас Мартин Ечевери, чийто пряк двубой ще излъчи третия полуфиналист на тазгодишния Ролан Гарос при мъжете.

Любопитна подробност е, че Григор за пръв път в своята кариера ще изпревари Рафаел Надал, който продължава да лекува своята контузия в областта на псоаса и ще напусне топ 100 на света, защото нямаше възможност да защитава трофея си от Ролан Гарос.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След силното представяне на Ролан Гарос: Григор ще прогресира сериозно в ранглистата на ATP Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | ранглисти | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook