След скандала с Адриан Андреев: Муте беше отстранен от френската тенис федерация

от в 18:15 на 04.11.2022
Калоян Соколов

Корентен Муте винаги е правел впечатление с нестандартния си стил на игра и дори най-добрите играчи в света неведнъж са срещали трудности да преодолеят съпротивата на левичаря. Всъщност 23-годишният състезател прави най-добрия сезон в своята кариера досега, след като спечели две титли на ниво Чаланджър и съумя в ролята на "щастлив губещ" да достигне до осминафиналите не US Open, което беше прецедент в историята на турнира. В момента Муте заема рекордната си 64-та позиция в световната ранглиста, но скоро ще загуби огромна част от своите привилегии и животът му в Тура ще се усложни значително.

Това е така, защото Френската тенис федерация е решила да оттегли подкрепата си към тенисиста, което означава, ще той ще изгуби досегашните си източници на финансиране и ще трябва да се самоиздържа. Освен това Корентен няма да има възможност да работи с треньорите, от чиито услуги досега се е възползвал и на практика остави абсолютно сам в професионалния си спортен път.

До въпросната наказателна мярка се е стигнало вследствие на ситуацията от Чаланджъра в Орлеан през миналия месец, когато Муте се нахвърли с юмруци върху Адриан Андреев в края на техния четвъртфинален двубой, който беше спечелен от българина, а тук далеч не става въпрос за прецедент в поведението на световния номер 64, тъй като той неведнъж в миналото е заплашвал съперници и съдии.

Явно от федерацията са се уморили от невъздържаните прояви на състезателя и са решили да го вразумят, използвайки този краен подход, само че французинът не изглежда особено впечатлен от случилото се и точно през настоящата седмица за пръв път се класира за третия кръг на турнир от сериите "Мастърс".

Въпросното постижение пък веднага беше отразено от управниците на френския тенис, които поздравиха осминафиналиста от US Open за силното му представяне в Берси, а самият той подходи с голяма доза ирония към това и благодари за "подкрепата", която федерацията му оказва.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След скандала с Адриан Андреев: Муте беше отстранен от френската тенис федерация Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | корентен муте | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook